Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Macie pomysł na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim. A oto pytanie?

OTO WASZA PRACA DOMOWA :D

Jaki chcielibyście serwer minecraft? Opisz go.

Więc piszcie jaki byście chcieli !!!

Dlaczego pisze ten temat:

bo kupiłem serwer i nie mam pomysłu na serwer.

A serwer chce aby był jak najlepszy dla graczy!!

Może ten pomysł który bedę uważał za najlepszy nagrodzę rangą na serwerze

Opublikowano

Coś Ci powiem. "Nie bierz się za serwer, jeśli nie masz pomysłu na niego" Tak powiedziała pewna mądra osoba. Pozdrawiam, Mubax.

Ps. Ja bym na twoim miejscu zrobił jakiś FreeBuild.

Szukasz Hostingu Minecraft? Wysokie stawki SMS, Kontakt telefoniczny, +5 Dni za każde przedłużenie, Trzy pakiety już od 1.5zł/slot, Backup, MySQL, ItemShop oraz Widget ItemShop . Zapraszam na PW .

Opublikowano

Do 20 slotów najlepiej jakiś Freebuild, powyżej 20 polecam zrobić Survival+Factions, tak zwane Wojny Gildi. Dużo ludzi gra na takich serwerach.

Tworzę strony www na zamówienie :)[PISZ PW]

Opublikowano

Ja mam pomysł ale nie każdemu się może spodobać , wymaga dużo pracy.

Więc tak:

Typ serwera: Survival + Frakcje

I tak na poczatku gry pojawia się na miejscu gdzie sa npc z citizens i mowia : Witaj.Obudziles sie po 124 latach snu , pewnie jesteś głodny i chce ci się pić , kliknij na mojego kolege i wez wode i jedzenie.Gdy byles maly pewna osoba rzucila na ciebie miksture snu , uciekla i juz nigdy jej nikt nie znalazl.Ponoć pojawia się codziennie o śrdoku nocy.Lecz nie wiadomo gdzie się pojawia , czy pod ziemia , na ziemi.Musisz ja znalezc i zabic.Ciężka to będzie rzecz.Wpisz /spawn aby rozpoczac gre.

Mapa: Mapa bedzie z roznymi Questami z citizens , bedzie stala Milicja lub jak kto woli Policja.Pomysly caly czas mi przychodzą , jak ci się spodoba to napisz mi na PW rozpiszę się znowu.

Opublikowano

że można mieć domek i można go udostępnić publicznie np:.

/home private (nikt nie może się teleportować do mojego domu)

/home public (Każdy może się teleportować do mnie za pomocą komendy /home konrad573)

Handel szmaragdami

Real life 100% !!!!

na takim bym zagrał nawet maże o tym !!!

Opublikowano

Ja nie wiem nie masz pomysłu tak jak np. Mój kuzyn który jest beznadziejny w takich sprawach nie zna się nawet na Pluginach i nie umię wgrać Texture Packa do Minecraft'a. Żal mi się takich osób robi. Ja mam serwer od 6 Miesięcy a zacząłem jak wiedziałem wszystko uczyłem się ponad 3 miesiące Permissions to ja z zamkniętymi oczami robi ale dość mówienia o mnie teraz czas na ciebie.

Zrób sobię serwer SkyBlock bardzo fajny sposób na serwer. Zrobiłem własną paczke pluginów jak chcesz to mogę ci wysłać moje GADU-GADU 40084851

Opublikowano

Dobry FreeBuild to jest coś. Zrób ogromne miasto, duże działki, dopracuj warpy, pluginy i jobsy, najlepiej aby wszystko było spolszczone.

Zależy też ile masz slotów. Jeżeli 20+ to ładna reklama na mpc (trzeba by było "zatrudnić" grafika) i jazda, ewentualnie jakaś prezentacja na yt. Potem zbierzesz dobre opinie od graczy i zyskasz dużo na popularności ;)

Opublikowano

Dzieki wszystki, ale piszcie propozycje. Po za tym ja mam pomysl na erwer ale chcialem sie ludzi spytac co m sie podoba.

real life + frebuild co wy na to

i jeszcze jedno ja znam se na pluginach itp.

Opublikowano

Ja mam na swoim serwerze mape adventure + bossy kase itd co bardzo ludzi ciekawi.

Spróbój zrobić jakąś obszerną fabułe wgraj bukkit oraz mod np. Citizens który umożliwi ci tworzene bossów, po za adventure najlepszym wyjsciem bedzie zwykly freebuild bez dzialek itd.

IP: smallpixel.srvmc.pl

Survival + Mapa przygodowa

Opublikowano

A ja proponuję również Real Live, ale wiejski. Mogła by być jakaś fabuła. Na samym początku możliwość wybrania pracy (farmer, górnik, drwal itp.). Za pieniądze które uzbieramy możemy kupić chatke (różne chatki, np dla górnika w stylu górniczym, dla rolnika w stylu wiejskim itd.)

lub

Real Live + Jail. Normalny Real Live. Miasta, miasteczka, wioski. Kup mieszkanie lub gotowy już domek. Zarabiaj pieniądze. Bierz śluby. Uważaj jednak, bo możesz trafić do więzienia!

Można jeszcze zrobić inaczej Real Live + Jaila. Budzimy się w więzieniu i musimy kopać surowce. Będzie oczywiście podział na sektory. Aby przejść do następnego sektora należy zapłacić pieniądzmi, które uzbieramy sprzedając surowce. Mogą być również cele za drobną opłatą (np. 10$). Wychodząc z więzienia gramy normalnego Real Liva, ale możemy trafić znów do więzienia za wykroczenia.

To są moje pomysły. Pozdrawiam.

Opublikowano

że można mieć domek i można go udostępnić publicznie np:.

/home public (Każdy może się teleportować do mnie za pomocą komendy /home konrad573)

Handel szmaragdami

Real life 100% !!!!

na takim bym zagrał nawet maże o tym !!!że można mieć domek i można go udostępnić publicznie np:.

Handel szmaragdami

Real life 100% !!!!

na takim bym zagrał nawet maże

Opublikowano

Zrób takiego dobrego survivala i frakcje ,że na gildie trzeba np 64 diaxy itp...

Zrób takiego dobrego survivala i frakcje ,że na gildie trzeba np 64 diaxy itp...

Opublikowano

dzieki piszcie dalej i jeżeli jest jakiśbudowniczy chętny to prosze pisac serwer jest 15 slotowy jak ludzie beda chcieli wiecej dam wiecej

Opublikowano

serwer hardcore 250 slotów autorski plugin na gildie oraz drop xp+rud ze stone! takiego czegoś potrzebuje tylko NonPremium

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

Opublikowano

Serwer z arenami typu CTF, Team dead match , i takie tam minecraftowe odpowiedniki teamforest , itp...

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...